Loading...

Kleine Zalze – Sauvignon Blanc

Kleine Zalze Sauvignon Blanc Cellar Selection

De Sauvignon Blanc druiven zijn hoofdzakelijk afkomstig uit Stellenbosch, echter ook uit de wijngebieden Darling, Durbanville, Walker Bay en Lutzville. Hier groeien de Sauvignon Blanc druiven voor deze Kleine Zalze uit de serie Cellar Selection. De wijngaarden liggen allemaal binnen 15 kilometer van de zee, de verkoelende zeebries en de warme zon zorgen voor rijpe volle Sauvignon Blanc druiven.

De succesvolle wijnen van Kleine Zalze

Kleine Zalze werd in 1683 opgericht door de Duitser Nicholas Cleef waar hij begon met de aanplant van 7000 druivenstokken. Het wijngoed kwam later in het bezit van bekende Zuid-Afrikaanse families zoals Colyn, Krige, Du Toit en De Waal. In 1996 kwam het in handen van Kobus Basson en Rolf Schulz en was het tijd om op te klimmen naar de elite van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. En met succes. De wijnen worden regelmatig bekroond vanwege hun hoge kwaliteit. De wijnen staan bekend om hun unieke karaktereigenschappen en dankzij het brede assortiment zit er voor elke wijnliefhebber wel een perfecte wijn tussen.

De Sauvignon Blanc druiven worden in de vroege ochtend geplukt om ervoor te zorgen dat ze in optimale conditie in de wijnkelder aankomen. Hierna hebben de druiven 12 tot 36 uur langdurig contact met de schillen. Het sap wordt vervolgens bij lage temperaturen gefermenteerd met geselecteerde giststammen. De wijn blijft hierna nog vier maanden in contact met de droesem voordat de wijn geblend en gebotteld wordt.

Hoe smaakt de Kleine Zalze Sauvignon Blanc Cellar Selection?

Deze Sauvignon Blanc Cellar Selection kleurt geelgroen in het glas. Hij ruikt heerlijk naar rijpe vijgen, kruisbessen, ananas en lychee. Er zijn ook fijne grasachtige tonen en een mooie specerij. In de mond is de Kleine Zalze Cellar Sauvignon Blanc aangenaam fris, met een pittige zuurgraad en een indrukwekkend fruitige afdronk. De droge witte wijn uit de kuststreek past perfect bij vis- en gevogeltegerechten, Aziatische gerechten en groenten. Een frisse salade past ook uitstekend bij de Kleine Zalze Cellar Selection Sauvignon Blanc.

9.95

Op voorraad

Loading...