Loading...

Kleine Zalze – Chardonnay

Kleine Zalze Chardonnay Cellar Selection

Tussen de prachtige hellingen de vele verschillende bodemstructuren en ideale weersomstandigheden schittert het prachtige wijnhuis Kleine Zalze. Op een paar kilometer buiten Stellenbosch, Zuid-Afrika weten zijn een fruitig assortiment aan wijnen te produceren. De druiven genieten van een frisse zeewind wat delicate smaken oplevert.

Het eeuwenoude wijnhuis Kleine Zalze

Het Zuid-Afrikaanse wijnhuis met Duitse roots bestaat al 300 jaar en is altijd in familiebezit geweest. Het harde werken en innovatie ontwikkelingen van het wijnhuis hebben als resultaat uitstekende kwaliteitswijnen. De wijnen zijn populair en over de hele wereld gewild. Kobus Basson staat vandaag de dag aan het roer. Hij is van mening dat het succes begint in de wijngaard. Hier legt hij de basis voor de goede wijnen die geregeld in de prijzen vallen. Bij dit wijnhuis vindt elke wijnliefhebber zijn favoriete wijn.

De Chardonnay druiven zijn afkomstig van de beste wijngaarden van Kleine Zalze. Ze worden apart geoogst en gevinifieerd. 80 procent van de druiven krijgt 12 tot 24 uur langdurig huidcontact voordat ze klaar zijn voor de fermentatie. De overige 20 procent wordt direct geperst voor fermentatie in roestvrijstaal. De fermentatie vindt plaats met geselecteerde giststammen bij lage temperaturen. Op deze manier willen ze de specifieke kenmerken van elke wijngaard benadrukken. Hierna laten ze de wijn nog vier maanden in contact met de droesem, voor dat het wordt geblend.

Een Chardonnay in perfecte balans

Wat een heerlijke volle Chardonnay met alle mooie eigenschappen van de druif! Deze Kleine Zalze heeft in de geur een prachtig boeket van geel fruit, limoen, banaan en kweek peer. In de smaak is hij vol en romig met een dikke volle structuur, mooie rijpe smaken van perzik, ananas en iets van vanille. De lichte frisse tinten van citrus en limoen maken dat deze Kleine Zalze Chardonnay helemaal in balans is! Wat is het toch een super glas wijn.

9.95

Op voorraad

Loading...