Loading...

Kleine Zalze – Merlot

Kleine Zalze Merlot Cellar Selection

Een elegante wijn van Kleine Zalze. Deze Merlot heeft dankzij zijn langdurige houtlagering een bijzonder karakter gekregen. Hij laat zowel veel fruit zien als kruidige tonen. Dankzij de perfecte ligging in Stellenbosch kunnen de Merlot druiven genieten van warme zomerdagen maar vinden ze dankzij de nabijgelegen kust ook de nodige verkoeling. Hierdoor rijpen de druiven perfect en kunnen ze alle fruitige eigenschappen ontwikkelen.

Een Zuid-Afrikaans wijnhuis met Duitse Roots

De Duitser Nicholas Cleef richtte in 1683 wijnmakerij De Zalze op. In die tijd zou hij zo’n 7000 wijnstokken hebben aangeplant. Verschillende eigenaren hebben aan het roer gestaan van dit succesvol wijnhuis. Kobus Basson en Rolf Schulz zijn sinds 1996 eigenaar van de Kleine Zalze en hebben vanaf dag 1 een nieuwe familietraditie van wijnproductie opgebouwd. De wijnen vallen geregeld in de prijzen en dat is ook niet gek. Voor elke wijnliefhebber zit er een geweldige wijn in het assortiment. Naast de typische Zuid-Afrikaanse rode wijnen van Shiraz, Cabernet Sauvignon en Merlot, biedt Kleine Zalze ook uitstekende witte wijnen van Sauvignon Blanc, Chardonnay en Chenin Blanc.

Na het oogsten in de vroege ochtend worden de druiven alleen ontsteeld bij de wijnmakerij en wordt de gisting met ‘hele bessen’ uitgevoerd om een zachte, elegante, fruitige stijl van de wijn te garanderen. De batches worden gefermenteerd in roestvrijstalen tanks en vervolgens wordt alleen vrijloopsap overgebracht naar oudere eikenhouten vaten voor rijping gedurende ongeveer 12 maanden. Een kleine portie wordt gerijpt in een tank om een element van frisheid aan het uiteindelijke mengsel te geven.

Het fruitige karakter van Merlot Cellar Selection

Deze Merlot ruikt naar rijpe rode bessen, pruimen en cederhout en naar nuances van chocolade. In de mond is de Kleine Zalze Cellar Selection Merlot prachtig gestructureerd, met rijpe, goed geïntegreerde tannines, een frisse zuurgraad en een aangename, fruitige lichtheid. De finale blijft lang hangen. Deze Kleine Zalze Merlot kan op zichzelf worden gedronken, maar zal ook goed passen bij vleesgerechten zoals biefstuk of met stoofschotels.

10.95

Op voorraad

Loading...