Vanaf 19 juni weer Hollandse Nieuwe!

De langverwachte Hollandse Nieuwe van de vangst van 2024 is gearriveerd bij Vishandel Kruisweg! Vanaf 19 juni kunnen jullie genieten van deze oer-Hollandse delicatesse.

Maar wat is Hollandse Nieuwe eigenlijk? Hollandse Nieuwe is verse haring die wordt gevangen tijdens het Hollandse Nieuwe seizoen, dat loopt van half juni tot eind september. Deze periode wordt beschouwd als de tijd waarin de haring op zijn best smaakt. Traditioneel wordt het eerste vat Hollandse Nieuwe geveild tijdens Vlaggetjesdag, en daarna begint de verkoop in viswinkels door het hele land.

Naast dat Hollandse Nieuwe ontzettend lekker is, zit het ook boordevol gezonde voedingsstoffen. Haring behoort tot de vette vissoorten en bevat meer dan 5% vet, voornamelijk de onverzadigde visvetzuren. Het wordt zelfs aanbevolen om minstens één keer per week van deze lekkernij te genieten. Kortom, haring is niet alleen lekker, maar ook nog eens goed voor je gezondheid!

Bij Vishandel Kruisweg kun je nu terecht voor de Hollandse Nieuwe van dit seizoen. Onze haring wordt volgens traditie aan de staart gegeten, maar we kunnen hem ook in stukjes snijden en serveren met uitjes en zuur. Heb je iets te vieren? Dan kun je ook een smakelijke haringschotel bij ons bestellen om te delen met vrienden en familie. Bovendien kun je de Hollandse Nieuwe gebruiken in heerlijke gerechten. De mogelijkheden zijn eindeloos!

We verwelkomen je graag bij Vishandel Kruisweg om de Hollandse Nieuwe van 2024 te ervaren. Kom langs, proef de versheid en geniet van deze culinaire traktatie. Ons vriendelijke team staat klaar om je te helpen en je te voorzien van de beste kwaliteit visproducten.

Shopping cart
Winkelmandje is leeg!
Verder winkelen
0